Urban Patch eco stofcollectie van Monaluna Hippe stippenstof van ecokatoen Merino wol van het merk Naturalmente puur natuurlijke wol
Over ons Nieuw Eco-keurmerk Activiteiten Gastenboek Contact

 

 

Welkom bij Eco-clip, waar textiel, wol, mode, stijl, patronen, creativiteit en ECO elkaar ontmoeten.

Na jarenlang bij diverse creatieve- en productieprocessen in de textiel betrokken te zijn geweest, hebben we de stap genomen om de aloude productiemethodes te verlaten en het pad van "Eco" in te slaan.

 

In 2014 is Eco-clip als online-winkel gestart. De naam is een afkorting en staat voor: Eco for a craft lifestyle in pureness. 

 

We oriënteren ons op het zoeken en aanbieden van hoogwaardige alternatieven aan alle liefhebbers van stoffen, garens en wol die de zorg voor het milieu, de werk- en leefomgeving ook belangrijk vinden. Dit combineren we met creativiteit en patronen. Op onze webshop vind je diverse patronen die je gratis kunt downloaden. In de loop van de komende maanden ontwikkelen we nog meer ideeën die we op de plank hebben liggen: cadeaus voor "home & body", kleding, babyspulletjes, kinderspeeltjes en meer..

 

Vind je het leuk om online samen met ons te handwerken? Hou dan onze website in de gaten. In 2017 komt hier een online ontmoetingsplaats voor iedereen die graag met eco-producten werkt. Meld je je vooral aan voor onze nieuwsbrief zodat je steeds het laatste nieuws over ons en onze producten ontvangt. Op Facebook plaatsen we artikelen over de leukste producten en acties.

 

Ons assortiment breiden we in de loop van de tijd steeds verder uit. Een programma hiervoor is opgesteld en contacten met leveranciers zijn/worden gelegd. Heb je echter speciale wensen en vind je het artikel niet op onze webshop? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Onze merken

Cloud9 Fabrics

Cloud9 Fabrics is opgericht in 2009 en sindsdien uitgegroeid tot marktleider van katoenen ecostoffen voor de hobbybranche. Voor de productie van haar stoffen gebruikt Cloud9 Fabrics alleen 100% gecertificeerd katoen. De stoffen worden geverfd/bedrukt met milieuvriendelijke verfstoffen. Bovendien werkt deze leverancier samen met fabrieken die zich hebben gecommitteerd aan ethisch verantwoorde productiemethodes (inclusief het respecteren van de rechten van de productie-arbeiders).

Monaluna

Jennifer Moore, ontwerpster, textiele kunstenares en eigenaresse van Monaluna, brengt samen met haar echtgenoot David Miguelucci duurzame alternatieven op de stoffenmarkt. Jennifer ontwerpt jaarlijks 4 tot 6 nieuwe collecties. Haar dessins typeren zich door een grafische en moderne stijl, en zijn vaak speels en met een vleugje humor. De stoffen zijn uitstekend geschikt voor kinderkleding, maar zeker ook goed te gebruiken voor damesmode en home-deco projecten.

 

De dessins worden gedrukt op eerste klas kwaliteit katoen met een hoge draaddichtheid, waardoor ze bijzonder zacht aanvoelen.

Lillestoff

Jersey stof in Scandinavische stijl voor dames- en kinderkleding.

 

Lillestoff brengt sprekende dessins die geprint worden op een zeer hoogwaardige kwaliteit bio-Jersey. Het assortiment is samengesteld uit individuele dessins die zeer goed te combineren zijn met de uni jersey stoffen van dezelfde leverancier.

 

Alle stoffen van Lillestoff hebben het GOTS certificaat.

 

 

^ Naar boven